Tibi cel Mare

By
Updated: februarie 11, 2015

Handbal feminin 2015

In stadion sa fii Tibi nu e un lucru oarecare. De aceea avem/am avut: Tibi, Tibisor, Tibi Karaffa, Tibi box, si alti Tibi, care au transformat numele in adjectiv, in functie de abilitatile si realizarile fiecaruia, de profesia si antropomorfismul lor nativ.
O caracteristica bizara a Tibi-lor este aceea ca, cei mai buni dintre ei nu au fost oameni chiar de rand ci lumanari aprinse la ambele capete, consumandu-se astfel accelerat si parfumul si lumina. E inutil sa va amintesc doar doi: Moldovan si Karaffa.
“Primus inter pares” – primul dintre egali – Tibi Moldovan, uriasul cu suflet de copil s-a acceptat pe sine cu rol de “sisif”, tinand pe umeri un colos de performanta, educatie si valoare ca CSM-ul nostru, timp de 14 ani – presedinte, apoi alti 14 ca sfatuitor intelept.
Daca am cantari medaliile antume ar fi nevoie de un iscusit halterofil sa le poata ridica pe toate deasupra capului, sau de ajutorul din Rai a lui Tibi Karaffa.
Daca am cantari zilele insorite, sfaturile, zambetele si lacrimile: de bucurie ori de tristete, consumate impreuna ne-ar trebui mai multi halterofili.
Daca e adevarat ca la judecata de apoi se vor cantari doar lacrimile, tot iesim in castig, pentru ca pot fi si de bucurie.
Ma numar printre fericitii care a avut norocul timp de aproape 3 decenii sa-l cunoasca, mai mult decat sa-l stie, sa-l admire mai mult decat sa-l invidieze.
As vrea, de la inaltimea infima de trecator pe aceleasi drumuri, de locuitor al acelorasi spatii, de zambitor la aceleasi culori (alb-albastre) sa-l asigur pe Tibi, ca va gasi acolo unde merge, in Rai sau pe steaua lui, ca se va intalni cu cei dragi din breasla: Lucian, Nucu, Lupan, Ica Moga, Mitica Sigmirean, Gocan, – transferati de curand in CER si sa-l rog sa transmita ZEULUI SPORT sa nu mai investeasca in valori acolo, pentru ca timpul transferurilor s-a cam incheiat. Te rugam, asadar DOAMNE!
Pentru existenta lui pamanteana, pentru tot ce a facut pentru noi, pentru sport, pentru oameni, pentru mesajul ce-l va duce sus, pentru mine si pentru cei mai multi care l-au admirat si iubit – TIBI MOLDOVAN va ramane , distinct, TIBI CEL MARE!
“Cu adevarat mort este doar cel ce este uitat.” Noi nu te vom uita, Tibi!

PETRU-TIBERIU MOLDOVAN – N. 07.04.1949 – D. 07.03.2015
01.10.1973 – CJEFS – INSTRUNCTOR PRINCIPAL
01.10.1987 – 30.09.2001 – PRESEDINTE CSM
01.12.2001 – 07.03.2015 – EXPERT SPORTIV CSM

SORIN-C. COSTIN – CSM